TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Szabó Lajossal megbeszéltük a parlamenti patkón kívül, hogy az adóemelések, amiket fölsoroltam, EU-elvárások-e vagy nem. Először is szeretnék önöknek gratulálni, mert egy őszinte politikus egészen biztos van önök között; Szabó Lajos kint a folyosón nekem azt mondta, hogy egyetlenegy tétel, amiket fölsoroltam, azok közül nem EU-s elvárás, de értsem meg, hogy az adóknak van egy olyan funkciója, hogy azokat be kell szedni, és bizony azok a kiadásokat kell hogy finanszírozzák. Ezért kerül sor többek között a villamos áram árának az emelésére, és hadd ne soroljam föl újra, mert már az emberek is tudják ezt. Tehát teljes egészében elismerték, hogy nem az EU-normatíva, nem az EU-elvárás igényli azt például, hogy megszűnt a lakásadó-kedvezmény, hogy megszűnnek sorra a személyi jövedelemadó-kedvezmények.
Még azt is valószínűleg elismerik a tisztelt kormánypárti képviselők, hogy az, hogy ígéretük ellenére nem csökkentik a társadalombiztosítási járulékot, a fix összegű ehót sem, mindenféle kormányprogram ellenére, és mindenféle, kis- és középvállalkozóknak tett ígéret ellenére, ezt sem tiltja semmilyen európai uniós előírás. Tehát ha úgy gondolkodnának, most lehetne csökkenteni a társadalombiztosítási járulék mértékét 29 százalékról 27 százalékra, ahogy az előző négy évben történt, amikor 39 százalékról 29 százalékra csökkent le a társadalombiztosítási járulék mértéke. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: A fixet meg növeltétek!)
Tehát semmi az égvilágon nem tiltja, semmilyen európai uniós előírás nem írja azt elő, tisztelt államtitkár úr, hogy önök olyan költséget csökkentsenek a vállalkozóknak, amelyek naponta, havonta terhelik őket, amelyek a bérre rakódnak rá. Ehelyett nemhogy költségeket csökkentenének, hanem kommunikációs alapon csökken valamelyest a társasági adó mértéke, amelyet majd a következő évben lehet csak igénybe venni, és amiket naponta fizetnek a vállalkozók, azok a költségek pedig jelentősen emelkednek. Ezt ne tessék az Európai Unióra fogni. Saját magukra tessék fogni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy rosszul ígértek, rosszul számoltak! Ez az egyetlen oka. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me