FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Asszony! A Magyar Demokrata Fórum az ön által elmondott gondolatokkal teljesen azonosulni tud. Azonban szerettem volna hallani, vajon mi vezetett odáig, hogy a mai modern társadalmakban kialakultak a családon belüli erőszak egyre durvább formái. Sajnálatos módon azt kell megállapítani, hogy a családmodell mára szétesett. Eltiltották a családok közelségéből az egyházat, nincs az az értékrend, ami a családok régi értékrendjét nimbuszként üdvözölné, és ehhez hozzáállna a család minden egyes tagja.
Sajnálatos módon a közszolgálati televízió lesilányodott egy olyan minősíthetetlen színvonalra, amely ugyancsak az erőszak-növekedést sugalmazza. Sajnálatos módon úgy látjuk, hogy önök az egyént tartják a társadalom legkisebb elemének - mi nem. A Magyar Demokrata Fórum a családot tartja a társadalom legkisebb elemének és nem az egyént. Mindaddig, amíg a családot nem helyezzük a gondolkodásunk központjába, és ehelyett az egyén - liberális elméletek szerint az individuum - fog hatalomra kerülni, addig ez az individuum bármire képes a családon belül.
Ahogy a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség képviselője is kifejtette, a Magyar Demokrata Fórum is számtalan indítvánnyal - például a költségvetésben - a családok megerősítését szolgálta. Ezek az önök részéről nem találtak meghallgatásra. Nagyon reméljük, hogy az az új gondolkodásmód - amely régi -, hogy a családcentrikus gondolkodásnak meg kell jelenni minden egyes területen, így a költségvetésben, az ön támogatását is élvezi, mert mindaddig ezzel a problémával sajnos szembe fogunk nézni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me