LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Az ajánlás 10., 11. és 12. sorszám alatti módosító indítványainkról próbálok röviden beszélni. Bár reménytelennek tűnik, hogy meggyőzöm az államtitkár urat, mégis megkísérlem, ugyanis a 3. §-ban a filmalkotások besorolásának ponttáblázata 1. pontjában a szerzők között nem szerepelnek a producerek, pedig az angolszász és az európai filmszakmában elfogadott alkotótársai a többi szerzőnek.
És egy nagy szögletes zárójelben hadd jegyezzem meg, hogy a filmtörvény tervezetét szétküldtük a Kárpát-medencében legalább 200 olyan helyre, ahonnan véleményeket is kaptunk, és az esetek többségében ez másoknak is feltűnt. Azért is fontosnak tartjuk, mert előfordulhat, hogy a producer magyar, de nem azonos a film előállítójával, aki a jogok többségét birtokolja, és ez így esetlegesen a több országból finanszírozott, de magyar filmnek minősíthető alkotást hátrányosan érintheti a pontszámításnál és így a besorolásnál is.
Ugyanígy nemcsak az angolszász és az európai hagyományoknak felel meg, de a magyar hagyományoknak is, hogy az operatőr alkotótársa a rendezőnek, és ezért javasoljuk, hogy az operatőr kerüljön át az 5. pont helyett az 1. pontba, és ennek megfelelően módosuljon a pontszámításnak a módja.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me