DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN

Full text search

DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN
DEVÁNSZKINÉ DR. MOLNÁR KATALIN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Szeretném jelezni, hogy én azért nem vagyok annyira elkeseredve az úgynevezett lakásmaffia-tevékenységet feltáró albizottság elnökeként, mint ahogy az alelnök úr az előbbiekben kifejtett nézeteiben mutatta ezt a helyzetet. Meggyőződésem, hogy a társasházak örülnek annak a módosítóindítvány-csomagnak, amely bár felvet némi alkotmányos aggályt, de segít a társasházak működésének gyakorlatában. Ez pedig nem más, mint az, hogy a parlament elfogadta azt a négyötödös szavazati arányt, amely lehetővé teszi, hogy amennyiben 30 napon belül a kisebbség nem fordul bírósághoz, hatályba lép a társasházi alapító okirat módosítása.
Ez olyan jelentős áttörés ebben a kérdésben, amely mellett eltörpül minden igény. Eltörpül az is, hogy esetleg nem fogadták el azt a javaslatunkat, mely szerint a szomszédoknak legyen joguk elővásárlási joggal élni. Jogászként, gyakorlati emberként tudom, hogy az elővásárlási jog gyakorlása milyen problémákat jelent elsősorban az ügyvédeknek, elsősorban a tulajdonosnak, aki el akarja adni az ingatlanát, de hogy én is támogattam az albizottságban ezt az ötletet, ez nem volt másnak köszönhető, mint annak, hogy tudom, a szomszédok jobban figyelnek a lakótársaikra, mint bárki más.
Tisztelettel kérem innen a magyar lakástulajdonosokat, a társasházban élőket, minden esetben figyeljenek arra, hogy a mellettük levő lakásban mi történik, és akkor a lakásmaffia tényleg nem fog teret nyerni a társasházakban.
Tisztelt Ház! Mivel most a záróvita van, ezért most erről a kérdésről többet nem kívánok szólni, de higgyék el, az úgynevezett lakásmaffia-tevékenységet feltáró albizottság pártállástól függetlenül mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakásmaffiának ne legyen terepe Magyarországon, és ebben a Belügyminisztérium továbbra is segítségünkre lesz, én ebben biztos vagyok.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me