DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS

Full text search

DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS
DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS igazságügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Én általában nem vagyok híve annak, hogy az előterjesztő a vitában aktívan részt vegyen, és ilyen módon vitatkozzon, de miután harmadszor szólít meg képviselő asszony ebben a témában, és egyszer már válaszoltam, most úgy gondolom, mégis meg kell tennem ezt még egyszer.
Én azt mondtam a múltkor is - bár ezt részben mikrofonon kívül, a teremben egymás között szót váltva említettem meg -, hogy önnel egyetértek abban, amit a reklámok ilyen típusával kapcsolt kritikai észrevételként elmondott. Ezt a véleményemet most is fenntartom. Azonban én úgy gondolom, hogy ennek a törvénynek a jogi tárgya nem a reklámtevékenység. Önálló törvény szabályozza a reklámtevékenységet. Ennek a törvénynek a hatálya ilyen értelemben nem terjed ki a reklámtörvény hatályára. Éppen az önök részéről hangzik el gyakran az a kritikai észrevétel, hogy nem szabad salátatörvényt alkotni. Mi ahhoz próbáltunk ragaszkodni ennek a törvénynek az előterjesztése kapcsán, hogy csak olyan törvényeket érintettünk, amely törvények ennek a jogi tárgynak az elengedhetetlen köréhez hozzá tartozó területet érintenek, azaz mindenképpen egységesítenünk kell a törvényt. Az egyenlő bánásmódról szóló törvény nem a reklámról szól, azaz ebben a törvényben nem tudjuk rendezni ezt a problémát.
Ez nem jelenti azt, hogy én érdemben ne értettem volna önnel egyet, de oly sok minden dolog van még, ami megoldatlan a magyar jogrendszerben, és esetleg nem biztos, hogy egyetértünk vele, de ennek a törvénynek nem lehet tárgya. Úgyhogy nagyon kérem, hogy ezt tessék szíves figyelembe venni, mert szakmailag helytelen lenne, ha a reklámtörvényt érintené.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me