DR. SZABÓ ERIKA

Full text search

DR. SZABÓ ERIKA
DR. SZABÓ ERIKA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Béki Gabriella, Lezsák Sándor és Szászfalvi képviselő úr mondandójával kapcsolatban úgy éreztem, hogy feltétlenül reagálnom kell, hiszen a képviselőtársaim visszautaltak az én felszólalásomra, miszerint a kormánynak vissza kellene vonni ezt a törvényjavaslatot.
Több ok is felsorolásra került már, elsőként az, hogy nem uniós elvárás, hogy ilyen törvény Magyarországon szülessen. Hollandiában van az európai uniós tagállamok közül, az összes többiben nincs. Ha tagjai leszünk az Európai Uniónak május 1-jétől, akkor egyébként is az európai uniós irányelvek kötelezőek lesznek, akár van belső szabályozás a kérdésben, akár nincs.
Számos olyan kérdés vetődött fel, amely nem tisztázott ennél a törvényjavaslatnál. Úgy tűnik, mintha a kormány csak szeretne egy pipát tenni az esélyegyenlőség kérdéséhez, hogy megoldotta, van szabályozás, de valójában nem jelent megoldást azok számára, akik nemük, fajuk, nemzetiségük vagy vallási felekezethez való tartozásuk miatt valamilyen hátrányt szenvednek. A célunk az, hogy ezekben a komoly kérdésekben valóban megegyezéssel olyan megoldás szülessen, ami a sérelmet szenvedettek számára is jogvédelmet nyújt.
Tehát vissza kellene vonni, köszönöm Béki Gabriellának is a megerősítést; gondolkodjunk közösen, az ellenzékkel tárgyaljanak a kormánypártok, és biztos, hogy meg tudjuk oldani ezt a törvényhozási kérdést.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me