HARRACH PÉTER

Full text search

HARRACH PÉTER
HARRACH PÉTER (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Maradnék továbbra is a 6. §-nál, hiszen ehhez jött másik módosító javaslat is, amely egy másfajta szemléletet tükröz. Úgy szól - még mindig az egyházi autonómia védelméről van szó -, hogy az egyházi jogi személynek az egyházak hitéleti tevékenységével közvetlenül összefüggő jogviszonyaira. Tehát magyarul, jól értem-e: egy egyházi iskola egy matematikatanárnál nem támaszthat követelményeket? Mert ha erről van szó, akkor sajnos nincs fogalmuk a módosító benyújtóinak arról, hogy mit jelent egy egyházi intézmény.
A nevelés, amit egy iskola minden egyes pedagógusa végez, az messze több mint az oktatás. Tehát itt valami torz és perverz szemlélet tükröződik; mint ahogy hadd utaljak a gyermeki jogok torz értelmezésére a tanári titoktartás kérdésében. Ugyanaz a hibás, kificamodott, már a liberalizmust is megcsúfoló szemlélet jelenik meg. Vagy arról van szó, hogy azoknak az egyházaknak, amelyek évezredeken keresztül működve őrizték az erkölcsi normákat, a parlament akar normákat adni? Ő akarja megmagyarázni, hogy mit jelent az emberi személyt és a társadalmat irányító normarendszer? Nem szereptévesztés ez, uraim, hölgyeim?
Még egyszer javaslom, nem egy képviselő által benyújtott módosítás, hanem a hívő emberek 95 százalékát képviselő történelmi egyházak kérésének tesznek eleget a képviselők és az előterjesztők, ha ezt az egyszavas módosítást befogadják.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me