HARRACH PÉTER

Full text search

HARRACH PÉTER
HARRACH PÉTER (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Amikor én ülök ott a székben, akkor egészen más gondolataim ébrednek, amikor valaki már megint zongorázik a billentyűkön, de most kísértést érzek erre, nem tudtam ellenállni.
Engedjenek meg két megjegyzést, az egyik az előttem szólóhoz szól. Én is úgy érzem, rendkívül fontos kérdésről van szó, rendkívül kényes kérdésről, ezért talán alaposabb átgondolást, sőt netán konszenzusos megoldást kellene keresni, ezért jó lenne több időt szánni, visszavonva egy új tervezetet benyújtani.
A másik kérdés, ami felmerült, de remélem, igazán komolyan senkiben nem fogalmazódik meg ez az ötlet: a kvótarendszerről van szó. Európában járva, ha jól emlékszem, a stockholmi városházán találkoztam olyannal, hogy ötven férfi és ötven nő ült egymás mellett vagy netán egymással szemben a városházán. Számomra ijesztő volt, hiszen ha valami diszkrimináció, akkor az, hogy nem a rátermettség, hanem a nem dönti el, hogy ki legyen jelölt, ki kerüljön a listára. Én ezt mint diszkriminációt élem meg és nem mint lehetőséget. Úgy érzem, ez a magyar gyakorlattól idegen, és jó is lenne elkerülni, amellett, hogy minden szervezet tegyen meg mindent, hogy az arányoknak megfelelő képviselet meglegyen, de ezt jogi szabályozással kötelezővé tenni, ez számomra ijesztő gondolat.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me