DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Asszony! Nagyra értékeli a Magyar Demokrata Fórum azt a törekvést, hogy a közigazgatás korszerűsítési programja kapcsán valóban nagyon sok előzetes tárgyalás, tudományos konferencia, konzultáció történt, még sincs igazán - egyelőre - olyan eredménye, ami tárgyalási alapot képezne arra, hogyan lehet a továbbiakban ezen a területen előrébb lépni.
Szeretném hangsúlyozni, hogy a Magyar Demokrata Fórum véleménye szerint nincs semmilyen olyan kényszer, különösen a pályázatok és a pénzelnyerési lehetőségek tekintetében, ami olyan jellegű sürgető tényező lenne, hogy félkész vagy adott esetben csak részben egyeztetett formában kerüljenek elénk anyagok.
Az a nyilatkozat, amit egyébként most megkaptunk, és amit a polgármesterek is megkaptak, nagyon jó, mert ez csak egy szándék annak az irányában, hogy mindenki szeretne valóban korszerű közigazgatás keretei között dolgozni, és szeretné, ha az állampolgárok ilyen formában kapnák meg a különböző szolgáltatásokat, de ez kevés ahhoz, hogy egy valóban átfogó reform kereteiről tárgyaljunk.
Abban a szerencsés helyzetben van részem, illetve munkatársaimnak, hogy az önkormányzati érdekszövetségek egyeztetésén is részt tudunk venni. A legutóbbi egyeztetésen is hangsúlyoztuk, hogy az önkormányzatok is abban érdekeltek - és ebben egyezik a Magyar Demokrata Fórum véleményével az elképzelés -, hogy erős és önkéntes társulások jöjjenek létre. Itt van egy nagyon komoly koncepcionális különbség közöttünk, hiszen Kiss Péter ezen a megbeszélésen úgy beszélt, hogy ki kell kényszeríteni a konszenzust.
Tisztelt Miniszter Asszony! Le van írva pontosan, szó szerint ez hangzott el ezen az érdekszövetségi egyeztetésen. Szeretném felhívni a figyelmét, hogy a konszenzust ne kényszerítse ki senki, engedjék az autonóm és jól működő önkormányzatokat, önmaguk aktvitásával és együttműködési szándékával, aktívan bevonni ebbe a folyamatba, ne nyilatkozat formájában, ne kikényszerített konszenzus formájában, hanem valóban az önkéntességre és az önállóságra alapozott társulási elképzelések formájában.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me