GAÁL GYULA

Full text search

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Országgyűlés! (Az elnök megkocogtatja a csengőt.) A Magyar Köztársaság gyorsforgalmi úthálózatának fejlesztéséről szóló törvényjavaslat sürgős tárgyalása elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy megteremtődjenek azok a jogi és finanszírozási feltételek, amelyek elősegítik, hogy az autópálya-építések belátható határidőn belül megvalósulhassanak.
Magyarország a közlekedési hálózatával csak akkor tud belátható időn belül csatlakozni és az európai rendszer hatékony részévé válni, ha megteremtjük azokat az eszközöket is, amelyek a nálunk fejlettebb, demokratikus berendezkedésű országokban már jól működnek, ahol nem hátráltatja a döntéseket a magánérdek és a közérdek megfelelő fogalmi szintű elkülönítése és rangsorolása.
A kormány által beterjesztett javaslat a gyorsforgalmi közúthálózat fejlesztéséről kimondja, hogy az fontos és közérdekű tevékenység, és ennek szem előtt tartásával kezdeményezi a vonatkozó jogszabályhelyek módosítását.
A sürgős tárgyalást konkrétan azért kérjük, mert a kormányprogramban foglaltak teljesítése, azaz a törvényjavaslat mellékletében felsorolt közútfejlesztések minél gyorsabban történő megvalósítása ezt indokolja, és ehhez kapcsolódik, hogy minél előbb meg kell születniük az autópálya-építések fedezetére vonatkozó finanszírozási döntéseknek is, amelyeket ez a törvényjavaslat tartalmaz. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.)
Az elmondottak alapján kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a törvényjavaslat sürgős eljárásban történő tárgyalását támogatni szíveskedjék.
Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me