DR. MAGDA SÁNDOR

Full text search

DR. MAGDA SÁNDOR
DR. MAGDA SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Az elmúlt napokban nyilvánosságra hozott európai uniós értékelés változóan hatott a közvéleményre. Elismerve azt az erőfeszítést, amit a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium 2002 májusa óta megtett, és igyekszik pótolni mindazt a hiányosságot, amit elődei ráhagytak, törekedni kell arra, hogy a közvélemény minél teljesebb képet kaphasson arról, hogy az agrár kifizető ügynökség jelenlegi készültségi foka milyen.
Mi mint az agrár- és vidékfejlesztési munkacsoport tagjai, illetve a kormány frakcióinak nagy része, tudjuk, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal úgymond már létezik. Folyik a megyei vezetőjelöltek pályázatainak elbírálása, kiválasztása. Így kérem, arról adjon képet, tájékoztatást, miniszter úr, hogy ezek az ügynökségek teljességgel mikorra állnak fel, miként tudja ezeket az ügynökségeket segíteni az eddig jól működő mezőgazdasági hivatal a hozzá tartozó falugazdászokkal, s lát-e módot arra, hogy végre az agrár-felsőoktatást mint Magyarország egyik tudományos hátterét is bekapcsolják az eredményes európai csatlakozást segítő munkába.
(15.20)
Ugyancsak fontosnak tartom az integrált igazgatási és ellenőrzési rendszer kiépítettségéről való még teljesebb tájékoztatást is, mert mi tudjuk azt, hogy az állatnyilvántartás már működik, a parcellaazonosító rendszer rendelkezésre áll, megindult a gazdaregisztráció, de tudjuk azt is, hogy mindez csak akkor lesz eredményes, ha a teljes integrált információs ellenőrzési rendszer összehangoltan áll rendelkezésre.
Így a következőkben azt kérdezem: mikorra válik ez valósággá, és milyen további támogatás szükséges a munkacsoport, a frakció részéről mindennek a megvalósulásához?
Kérem a miniszter urat, a kérdésünkre válaszolni szíveskedjen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me