DR. NÉMETH IMRE

Full text search

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A hiányosságok felszámolására részletes intézkedési terv készült a minisztériumban. A kormány a két héttel ezelőtti ülésén tájékoztatást kapott erről, és ezt a tájékoztatást el is fogadta. Úgyhogy biztosíthatom önt, hogy a politikai akarat megvan az intézkedések végrehajtására.
Azt is hozzá kell tennem, hogy természetesen nem minden múlik a minisztériumon, hiszen számtalan feladatot, így például a szoftverfejlesztést külső szervezetek látják el. A gazdálkodók kézzelfogható eredményét fogják látni az építkezésnek, hiszen az elmúlt napokban látott napvilágot ez a füzet (Felmutatja.), amely három alrendszer kiépítettségét mutatja. A gazdálkodók a napokban megkezdték az ügyfélregiszter feltöltését, önmaguk regisztrációját annak érdekében, hogy hozzájuthassanak ahhoz a számhoz, amely később a támogatáshoz jutás alapja lesz.
Ugyanúgy a legnagyobb munkát igénylő alrendszer, a parcellaazonosító rendszer részletes bemutatása is szerepel - ez egy nagyon komoly feladat az idei esztendőben. Nem szeretnénk a következő évre halasztani, ezért kérem a szaktanácsadók, az agrár-felsőoktatás közreműködését is e tekintetben, hiszen meg vagyok róla győződve, hogy nem tud minden településre eljutni a minisztérium, még talán a falugazdász sem minden gazdához, ezért nagy szükség van az ilyen típusú közreműködésre.
Természetesen a gazdálkodókat az FM-hivatalok és az agrárkamarai szaktanácsadók segítik. Mint ahogy itt is félreértés volt, a regisztrációt nem ők végzik, ők csak a szaktanácsot adják hozzá, az ügyfél-regisztráció a kifizető ügynökség, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal feladata. Meg vagyok róla győződve, hogy ha összehangolt munkát tudunk végezni, akkor az európai uniós (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) csatlakozás idejére a rendszer működőképes lesz, és egyetlen gazda sem fog emiatt a jövő évben agrártámogatástól elesni.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me