DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Azt, hogy az ön kérdéseire mikor milyen választ adott a legfőbb ügyész úr, én ezt nem kívánom kommentálni, hiszen a képviselő úr, ha gondolja, ezt a kérdést nyilván felteheti a legfőbb ügyész úrnak is.
Azonban az tény, hogy az ügyben, az eredeti ügyben 2001. szeptember 10-én a BRFK gazdaságvédelmi osztálya megszüntette a nyomozást. A nyomozást megszüntető határozat indokolása tartalmazta azt, hogy a Centum Kft.-nek a gyanúsítás alapját képező cselekmények elkövetésekor nem volt vagyona, a csődbűntett és az adócsalás törvényi feltétele pedig, hogy a gazdálkodó szervezet rendelkezzen vagyonnal, amit a hitelezőktől elvon, illetve amivel kapcsolatban a behajtás késleltetése vagy megakadályozása révén az adóbevételt csökkenti. Arra vonatkozóan adatokat beszerezni, hogy az eladott cégek vagyonnal rendelkeztek-e vagy sem, kétséget kizáróan, nekem meggyőződésem, hogy csak további nyomozás során lehetséges.
Tekintettel arra, hogy a nyomozás adatai szerint az adócsalás nem évült el, hiszen figyelemmel arra, hogy ’98. október 9-én rendelték el a nyomozást, továbbá az ügyben 2001. május 11-én Schlecht Csabát gyanúsítottként meghallgatták, ez az időszak még nem évült el. S tekintettel arra, hogy a Népszabadság cikkében az adócsalással kapcsolatban olyan új adatok és olyan új személyek jelentek meg, amelyek valószínűsítik azt a szakemberek állítása szerint, hogy hozzá lehet jutni új információkhoz, a rendőrség megítélése szerint a nyomozás továbbfolytatása szükséges, és feltétlenül én magam is szükségesnek tartom, hogy tisztán lássunk azokban a kérdésekben, amelyek a nyilvánosság előtt megjelentek. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me