DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Nem kívánom nyújtani az önkormányzatokról szóló vitát. Azért ha az áfabevétel jövőre - ha jól tudom - közel 400 milliárddal növekszik, ahhoz keményen hozzájárulnak az önkormányzatok is azzal, hogy megemelték igen tisztelt kormánypárti képviselőtársaim az áfát, s nemcsak azoknak a termékeknek az áfáját, amelyek a mindennapi életben szükségesek, hanem az energia árának is elég komoly áfaemelkedése van, és az önkormányzatok nagyon komoly energiafogyasztók. Csak arra gondoltam, ha már mi komoly energiafogyasztóként befizetünk egy elég komoly áfát, akkor annak bizonyos részét talán vissza lehetne csorgatni oda, ahol a felhasználás keletkezett. Ez az egyik dolog.
A másik: Tóth képviselőtársam, én nem azt jeleztem, hogy nincs pénz a tankönyvre és az ingyenes étkezésre, mert van központi támogatás, csak azt mondtam, hogy az az oda telepített feladatnak még a 70 százalékát sem fedezi. Tehát bővül az ingyenes étkezési ellátásban részt vevők köre, de ki van számolva, hogy ez a pénz csak 68-70 százalékra elegendő.
Végül Szabó képviselőtársam cinikus megjegyzésére mondom, nem szerencsés ezt olyan jellegű példával illusztrálni, ami nem méltó az önkormányzati rendszerhez. 3200 település várja jövőre, hogy túl tudja élni a következő esztendőt. Azt kérem, képviselőtársam, hogy megfelelő méltósággal kezelje a 3200 települést, még ha nem is polgármester. Én még az vagyok, és dolgozom ezzel a 3200 településsel.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me