DR. SCHVARCZ TIBOR

Full text search

DR. SCHVARCZ TIBOR
DR. SCHVARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Csáky András képviselőtársam hozzászólására szeretnék reagálni. Említi, hogy a mentők kikerültek az állami feladat alól, és átkerültek az OEP finanszírozása alá. Ennek pusztán elszámolástechnikai oka van, hiszen az Európai Unió tagjai leszünk, és az ide jövő betegek mentését és szállítását más módon nem lehetne elszámolni; ezáltal nem sérül az állampolgárok mentéshez való joga, hiszen minden magyar állampolgár biztosított, és minden biztosítottnak jár a mentés.
A másik, ami képviselőtársam népegészségügyi programmal kapcsolatos megállapítását illeti, ha figyelte, akkor mi is három nagy prioritást emeltünk ki a népegészségügyi programból: a cervixszűrést, az emlőszűrést és a vastagbéldaganatok most induló szűrését, és számos tárcánál több forráshelyen van pénz népegészségügyi programra.
Amit említeni méltóztatott, hogy az európai uniós jelentés elmarasztalja a gyógyszertámogatást, és hogy nem átlátható, ilyen nem szerepel az európai uniós jelentésben, az viszont szerepel az egészségügyi fejezetben, hogy az Európai Unió jelentése igenis dicséri Magyarországot abban, hogy a nagy ellenállással szemben következetesen végigvitte a kórháztörvényt, és ezzel lehetőséget biztosít, a magántőke egészségügybe való beáramlásával.
A béremelés kapcsán az ügyeletet is megemlítette Csáky András. Azt szeretném mondani, hogy a jövő évi költségvetésben az európai uniós csatlakozás kapcsán plusz 10 milliárd forint szerepel, pontosan azért, hogy a pluszmunkát, amit a jogállási törvényben meghatároztunk, méltóképpen lehessen díjazni, tehát ismétlem, 10 milliárd forinttal több áll rendelkezésre a pluszmunka díjazására a következő év költségvetésében.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me