DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Az ígéretekről: mind a két ellenzéki vezérszónok hosszasan foglalkozott azokkal az ígéretekkel, amelyeket a két kormányzó párt a választási kampányban tett.
Igen, tisztelt Ház, ígértünk sokat. Nem annyit ugyan, mint önök, ez kétségtelen, annyit nem tudtunk ígérni (Közbeszólások a Fidesz padsoraiban.), de a választók úgy döntöttek, hogy nekünk hiszik el azt, amit ígértünk és nem önöknek (Közbekiáltások és derültség a Fidesz soraiból: Hazugság!), ezért nekünk kell megtartanunk az ígéreteinket, önök nyugodtan ígérhettek volna tízszer annyit is, önöknek nem kell megtartaniuk. (Dr. Kovács Zoltán: Nektek be kell tartani!)
Mi, tisztelt képviselőtársaim, azokkal az ígéretekkel, amelyeket megtettünk, 2006-ban fogunk elszámolni, mert arra az időre szólt az ígéret. El fogunk vele számolni, tisztelt képviselőtársaim akkor is, ha esetleg lesz közöttük olyan, amit nem tudunk megtartani. Szándékaink szerint és addigra, amennyire ezt előre láthatjuk, meg tudjuk tartani őket, de ha nem, akkor 2006-ban fogunk elszámolni róluk a választóknak és nem önöknek.
De akkor, amikor a választóknak el fogunk számolni az ígéreteinkkel, akkor azt is el fogjuk mondani, hogy nem számolhattunk az ígéretek megtételekor azzal, hogy önök méltóztatnak kormányzásuk utolsó négy hónapjában 994 milliárd forintot terven felül elkölteni.
Önök, tisztelt képviselőtársaim, 2 évi - azaz kétévi - államháztartási hiányt költöttek el négy hónap alatt előre! (Varga Mihály: Ez szép! A hatással mi van? A gyerekek jól vannak?) Ezzel a hiánnyal nem számolhatott sajnos az az ígéret, amelyet a szocialisták és a szabad demokraták a választási kampányban tettek.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me