DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Négy éven keresztül voltam polgármester egy olyan kormány idején, amely általában lényegesen kevesebb nagyvonalúságot tanúsított az önkormányzatok iránt és különösen az ellenzéki vezetésű önkormányzatok iránt. Ebből következően megértem Gémesi György képviselő- és egykori polgármestertársam elkeseredését a jövő évi önkormányzati költségvetéssel összefüggésben, ráadásul rámutathat olyan független szakértőkre is, mint amilyeneket az Állami Számvevőszék vonultathat fel. Az Állami Számvevőszék valóban megállapította, hogy az önkormányzatok normális működéséhez 150 milliárd hiányzik a költségvetésből.
De, tisztelt képviselőtársam, éppen a minap nekem is megállapította a feleségem, hogy a háztartásunk normális működéséhez 100 ezer forint hiányzik havonta, és az Országgyűlés mégsem emelte fel a fizetésemet 100 ezer forinttal. Egészen felháborító ez a helyzet, tisztelt képviselőtársaim.
Az a 73 milliárd forint, amelyet Gémesi képviselő úr most a figyelmünkbe ajánlott, egészen pontosan azt jelenti, hogy a jövő évi költségvetési hiány a GDP 3,8 százaléka helyett 4,1 százaléka lesz. Ezt a kormánytöbbség nem kívánja vállalni, még azon az áron sem, hogy Gémesi képviselő úr, illetőleg az MDF úgy véli, hogy az egyébként szintén a szakértőkből álló Állami Számvevőszék általi megállapítás szerint túlfeszített jövő évi áfabevételt további 100 milliárd forinttal kívánják megnövelni.
(10.40)
Tisztelt Képviselőtársaim! Ez az, amire az imént azt mondtuk, hogy ez nem forrás. Az nem forrás, ha nekem 100 milliárdra szükségem van, akkor kijelentem, hogy majd 100 milliárddal lesz több az áfabevétel, holott az Állami Számvevőszék azt is megállapította, hogy örüljünk, ha annyi lesz, amennyi a költségvetésben megjelenik.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me