DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! A “nincs koncepció” vitához számtalanszor leszögeztük már, hogy ennek a költségvetésnek az a koncepciója - ez világosan tetten is érhető benne -, hogy ez az építkezés költségvetése, beruházásokat, fejlesztéseket kíván támogatni, és honnan, máshonnan lehetne ehhez elvonni a pénzt, mint a működési forrásoktól. Ezek valóban szűkösebben vannak megszabva.
Az ellenzéki módosító indítványok ezzel szemben arról szólnak, hogy nem elég az a pénz, amit a fejlesztésre fordítunk, de még sokkal többet kellene fordítani a működésre is.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ez az, amit nem lehet komolyan venni. Hogy mennyire nem lehet komolyan venni, azt mutatja ennek a Háznak a képe is.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ez egy részletes vita, annak mondom, aki nem tudja. Ez arra szolgál, hogy a képviselők a benyújtott módosító indítványukat indokolják.
(11.40)
Hol van az 1400 módosító indítványt benyújtó ellenzéki képviselő, hogy indokolja? Jelen pillanatban a Ház kormánypárti oldalán kétszer annyi képviselő ül (Felzúdulás az ellenzéki padsorokban.), mint amennyi az ellenzéki oldalon, ezért kénytelenek önök ezt a szánalmas mutatványt eljátszani, hogy minden alkalommal, amikor egy fideszes képviselő felszólal, odagyűlnek a háta mögé. (Moraj és közbeszólások az ellenzéki padsorokból.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Önök sem veszik komolyan ezt a módosítóindítvány-tömeget. Ahogyan ezt helyesen mondták többen, ez színtiszta obstrukció, amivel nincsen semmi baj, mert ez a mindenkori ellenzék bevett fegyvere egy parlamentáris demokráciában, csak éppen az a helyzet, hogy nagy tétekben merem fogadni, hogy amikor e módosító indítványok szavazására fog sor kerülni, akkor önök valami hallatlan alkotmányos sérelemmel, felháborodva ki fognak vonulni (Lasztovicza Jenő: Ezt ti csináltátok!), és itt fognak hagyni bennünket, hogy szívjunk, mint a torkos borz, csak előzőleg még három, név szerinti szavazási kérelmet is be fognak nyújtani.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me