DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A tények nagyon makacs dolgok, a számok meg még makacsabbak. A számok pedig, tisztelt képviselőtársaim, azt mutatják, hogy másfél éve, amióta a Medgyessy-kormány hatalmon van, a nyugdíjak reálértéke, tehát nem a nominálértéke, az infláción felüli növekedése 18 százalékos volt. Ez a 18 százalék, tisztelt képviselőtársaim, több, mint az Orbán-kormány egész négy éve alatt - ez az igazság. Ez kevés, tisztelt képviselőtársaim, én is egyetértek vele.
Magyarországon a nyugdíjak szégyenletesen alacsonyak. Jövőre tovább fogjuk emelni, a jelenlegi tervek szerint reálértékben 2,5 százalékkal. Szeretném hozzátenni, ez olyan reálérték, ami a nyugdíjasokat terhelő inflációval van számolva. Akkor is kevés lesz, de azért a tények tények maradnak. Eddig többet kapott ettől a kormánytól a magyar nyugdíjas-társadalom - nem a kormánytól természetesen, hiszen nem a kormánytól kapja -, de ez alatt a kormány alatt többet kapott a magyar nyugdíjas-társadalom, mint az önök kormányának négy éve alatt együttvéve.
Ennyit a nyugdíjasok kifosztásáról, Gógl képviselő úr. (Tóth István: Áremelésben többet is. - Taps a kormánypárti padsorokban. - Dr. Szabó Zoltán Tóth Istvánnak: Reál! Tudod, mi a reál? Tudod?)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me