DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Két megjegyzést szeretnék hozzáfűzni a képviselő úr által elmondottakhoz. Az első: a képviselő úr elfeledkezik arról, hogy a tegnap elfogadott környezetterhelési díjról szóló szabályozás nagyon precízen és pontosan tartalmazza azt, amit a képviselő úr hiányol. Nevezetesen, valamennyi olyan vállalkozás, amely a környezetterhelés csökkentése érdekében beruházásokat hajt végre, nagyon jelentős összegű díjfizetési kedvezményt élvezhet a későbbiek során. Ez azt jelenti, hogy a mi számításaink szerint a következő évben nagy valószínűséggel ez a 3 milliárd forint összeget meg fogja haladni Magyarországon, amit ilyen módon fognak tudni a magyarországi gazdasági társaságok igénybe venni a folyamatban lévő és a 2004. évben elkezdett, környezetvédelmet szolgáló beruházásaik után.
Ezért azt gondolom, hogy amit a képviselő úr hiányol, az a tegnap elfogadott adótörvényben ezen a módon bizonyosan benne van, és megszavazásra került az Országgyűlésben.
A másik momentum a képviselő úr hozzászólásához kapcsolódóan az, hogy a képviselő úr elfeledkezik arról, hogy a 2002 nyarán és a 2003. évben meghozott különböző jóléti intézkedések forrása hiánytalanul benne van a 2004. évi költségvetésben, sőt néhány területen ezekhez képest is a továbblépés fedezete van bent. Így növekszik a családi pótlék inflációt meghaladó mértékben, növekszik a gyermekvédelmi támogatás összege inflációt meghaladó mértékben, nem akarom végigsorolni; a lényeg az, hogy az ön által hiányolt program elemeiből, úgy gondolom, időarányosan megfelelőképpen haladunk.
A korábbi években meghozott döntések fedezete a következő évi költségvetésben biztosított. Természetesen igaz az, hogy nem tudunk ugyanolyan ütemben és ugyanolyan arányban tovább bővülő ellátásokat biztosítani a 2004. évben, mert nagyon nagy volt az az arány és nagyon nagy volt az az ütem, ahogyan a 2002. évben a jóléti fordulat különböző döntései megszülettek a parlament többségének akarata alapján.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me