DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! Néhány tíz azoknak a vállalkozásoknak a száma Magyarországon, amelyek az ön által föltett kérdésben több ágon érintettek azért, mert olyan környezetszennyező technológiát alkalmaznak, aminek eredményeképpen viszonylag komoly befizetési kötelezettségei lesznek. El kell hogy mondjam azonban, hogy közülük az ismereteink szerint több mint kétharmad olyan beruházásokat vagy már megkezdett vagy a következő évben meg fog kezdeni, amelyek jelentősen csökkenteni fogják majdan a szennyezőanyag-kibocsátásukat.
Azt gondolom, ez egy közösen elfogadható, jó cél, amely érdekében meggyőződésem szerint mind az ellenzék, mind a kormánypártok, mind a mindenkori magyar kormány jó, ha tesz, és jó, ha ennek érdekében lépnek is a cégek. Szerencsére nem annyira tragikus Magyarországon a környezeti kibocsátás helyzete ezen területeken. Természetesen vannak ennek kirívó példái az országban, de nem annyira tragikus, hogy azt kellene mondani, hogy ettől kezdve Magyarországon nem fog tudni folyni gazdasági tevékenység bizonyos ágakban.
Ezzel együtt még azt szeretném megjegyezni, hogy természetesen a különböző mértékek meghatározásánál tekintettel voltunk... - amikor figyelembe vettük a különböző büntetési és egyéb díjfizetési tételeket, hiszen a díjfizetési mértékekre, határértékekre nyilvánvalóan a büntetési tételek nem érvényesek.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me