GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, ha Bartha képviselő úrra vagy másokra reagálni akarnék, azt lehetne mondani, mindannyian elégedetlenek vagyunk a jelenlegi helyzetünkkel, szeretnénk sokkal jobbat. De azok a bevételek, amelyek rendelkezésünkre állnak a költségvetés elkészítésekor, adottak.
Reggel önök is hallották, mi is hallottuk kétségbeesve, hogy Varga Mihály képviselő úr, volt pénzügyminiszter hogyan gondolt az infláció felpörgetéséből vagy a fedezetlen számlák alapján megpróbálni fedezetet teremteni. Én hadd tegyem hozzá a harmadik lábat: az időnk túl drága ahhoz, de a nap végéig el fogjuk mondani, melyek azok a tételek, amelyeket önök kétszer, háromszor, ötször vagy több mint tízszer tetszettek elkölteni.
Tehát amikor nem vállalják fel a döntést, hogy miben kellene prioritást adni, mi felvállaltuk. Mi felvállaltuk a költségvetés elkészítésekor, felvállaltuk a módosító indítványok elkészítésekor, amikor az önkormányzatokhoz, az egészségügyi gyógyszerkérdésekhez, és a kollégáim még el fogják mondani, hogy mi mindenhez akarunk több forrást, nem egy-két millióval, hanem milliárdokkal. Ebben benne van az is, amiről Ékes képviselő úr sokkal korábban beszélt, hogy a vállalkozások számára az európai uniós források megszerzéséhez 1 milliárd forint többletet akarunk biztosítani.
Hadd reagáljak Gógl képviselő úr nyugdíjasokat érintő kérdésére. Képviselő Úr! Itt csak az a furcsa helyzet van, hogy most a nyugdíjakat azért kell kiegészíteni, mert a bérek magasabbak a tervezettnél, nem pedig az infláció magasabb a tervezetnél 2003-ban is. Jó lenne, ha ezt észrevennék!
A befejező mondatom: ebben a költségvetésben minden olyan vívmányt megőrzünk, amelyet elindítottunk már 2002-ben.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me