KÁRPÁTI ZSUZSA

Full text search

KÁRPÁTI ZSUZSA
KÁRPÁTI ZSUZSA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Lassan már megszokom ellenzéki képviselőtársaimtól, hogy riogatják az állampolgárokat. (Moraj az ellenzéki padsorokban.) A több mint 1400 módosító indítványt benyújtó ellenzéki képviselőtársamnak szeretném a figyelmébe ajánlani azt is, hogy a kormány által benyújtott költségvetési javaslatban, lehet, hogy nem úgy szerepel, hogy népegészségügyi program, ellenben mégiscsak annak megvalósulását fogja elősegíteni az az 1600 millió forint, amely a háziorvosi rendszer szakmai megerősítésére van előirányozva a kasszában, nevezetesen: a szűrés-gondozásra. Szintén a megelőzést fogja segíteni a védőnői ellátásra fordítandó, E-alapba betervezett mintegy 1800 millió forintos összeg, és a gyógyászati segédeszközök kölcsönzési rendszere kiépítéséhez beállított keretösszeg is, amely szintén bizonyos egészségmegőrzési és -megtartási célokat szolgál.
Szeretném továbbá ellenzéki képviselőtársaim és a parlamentet megtisztelő nyugdíjasok figyelmébe ajánlani azt is, hogy a gyógyfürdőszolgálat finanszírozására 273,3 millió forinttal fogjuk megnövelni az E-alap költségvetését, pontosan azért, hogy az arra rászorulók több fizikoterápiás és egyéb szolgáltatást vehessenek igénybe. Felelőtlen az ellenzék akkor, amikor 15 milliárdos csomagokat nyújt be az egészségügybe akár parlagfű témában, akár pedig a hűségjutalom témában, anélkül, hogy megjelölné ennek forrásait, úgy, hogy az indokolásban azt szerepelteti, hogy azért, mert egyébként a kormány megígérte.
Tisztelt Képviselőtársaim! Több felelősséget várna el az ember az ellenzéktől is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me