KÁRPÁTI ZSUZSA

Full text search

KÁRPÁTI ZSUZSA
KÁRPÁTI ZSUZSA (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon kérem, hogy az egészségügyben dolgozókat ne tessék tovább riogatni azzal, hogy csökkennek a bérek. Ugyanis ha önök ismerik azt, márpedig kell ismerniük, hogy az Országos Érdekegyeztető Tanácsban születik meg az a megegyezés a tripartit elv alapján, hogy mennyi lesz a minimálbér, akkor ajánlom szíves figyelmükbe, hogy ez a megegyezés megtörtént, és 53 ezer forint lesz a minimálbér.
Szeretném azt is a figyelmükbe ajánlani, hogy azon egészségügyben dolgozóknál, akik számára a közalkalmazotti bértábla jelenti a garanciát, a közalkalmazotti törvényben van lefektetve, hogy milyen összegeket fognak kapni, és ez a minimálisan adható, ezt nem lehet csökkenteni, nem lehet elvenni.
Munkaerőt elbocsátani az egészségügyből pedig azért nem lehet, mert vannak olyan szabályozók, amelyek előírják azt, hogy mi az a minimális és elégséges személyi, tárgyi feltétel, amellyel biztosítani lehet a betegellátást. Éppen ezért tisztelettel kérem képviselőtársaimat, legyenek olyan kedvesek, ne riogassák tovább az egészségügyben dolgozókat.
Szeretném azt is elmondani önöknek, és várom az önök szíves együttműködését az igen gomb megnyomásával: amikor a Terror Házától a működési költségvetéséből 100 millió forintot el szeretnénk venni, éppen a fogyatékkal élők szervezeteinek a támogatására (Moraj, közbeszólások az ellenzéki padsorokban.), tudom azt, hogy Schmidt Mária már borzasztóan ideges ettől, de meg kell mondanom, még így is az infláción túl van biztosítva a jövő évi költségvetésben a Terror Házának a működéshez biztosított forrása. (Zaj az ellenzék padsoraiban.)
Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket, és várom majd az igen szavazataikat. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me