KÉKESI TIBOR

Full text search

KÉKESI TIBOR
KÉKESI TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Én is úgy gondolom, hogy legutóbb Csáky képviselő úr, de korábban más ellenzéki képviselőtársaim is említették, hogy azért osztottak el egy-egy előirányzatot számos más célra, mert jobb feladatokat, jobb célokat találtak ennek érdekében. Én úgy gondolom, egy-egy elemet megemlítenék, ahol ellentmondás mutatkozik a konkrétumok tekintetében.
A Pénzügyminisztérium fejezetben az Eximbank kamatkiegyenlítő támogatását - amely nyilván a vállalkozások exportálásához, az ehhez szükséges hitelek felvételéhez nyújt segítséget -, a meglévő 3,2 milliárdos előirányzatot ötszörösen, 15 milliárd mennyiségben óhajtják a képviselő urak elvonni.
(12.00)
Úgy gondolom, hogy ez nem azt a célt szolgálja ezek szerint, ami az önök preferenciája, nemhogy ami a kormánypárti képviselők preferenciája. De számos olyan tétel van, aminél egyszerűen értetlenségnek kell hangot adni. Az APEH működési előirányzatának 59 milliárdos tételét 23 milliárd értékben, a vám- és pénzügyőrségét, ami eredetileg 30 milliárdos nagyságrendű, majdnem teljes egészében, 27 milliárd értékben, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság 2 milliárdos előirányzatát 3,5 milliárd értékben óhajtották más célokra felhasználni. Úgy gondolom, ezekre a szervekre akkor is szükség van, ha más célokra használjuk fel a pénzt, mert be kell szedni az adókat és a vámokat.
Bartha képviselő úrnak azt a szokásos és az adóvitánál már többször alkalmazott technikáját - mondanám - nem célszerű újra és újra alkalmazni, ami azt mondja, hogy az infláció mellett még emelkedik az áfa meg a nem tudom én, micsoda, mert ez mind-mind benne van az inflációban. Azon tudunk vitatkozni, hogy ez annyi-e, mint amennyi lesz, de hogy ezen túlmutat-e valami, vagy nem, azon nem igazából.
Köszönöm, elnök úr, a szót. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me