KOVÁCS TIBOR

Full text search

KOVÁCS TIBOR
KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Szerencsére a helybeliek tisztában vannak azzal, hogy amit Steinerné képviselő asszony elmondott, annak az igazságtartalma nulla. Ugyanis arról van szó, hogy az említett elkerülő út tervei az autópálya-építéssel kapcsolatban annak idején elkészültek. A megépítéséről, a megépítés leállításáról az előző kormányzat döntött egy kihelyezett lakossági fórumon, ahol Fónagy miniszter úr - többek között Steinerné képviselő asszonnyal is - részt vett. Ott ketten, igen hosszú időn keresztül győzködték a helyieket arról, hogy miért nincs szükség ennek az elkerülő útnak a megépítésére, és miért halasztják el a végtelenségig ennek a megépítését. Ezen a fórumon én is ott voltam: nem aratott nagy sikert sem a képviselő asszony, sem a miniszter úr által elmondott dolog.
Azóta, tisztelt képviselő asszony, az történt, hogy megkezdődött az út építésével kapcsolatban ezen területek kisajátítása, a kiviteli tervek elkészültek. A helyi önkormányzat, illetve a helyi gazdasági társaságok saját erőből is hozzájárultak ennek az útnak a megépítéséhez, és a jövő évben el fog kezdődni, és remélhetőleg már az év végéig be fog fejeződni ennek az útnak az építése.
Az, hogy Mezőkövesden milyen beruházásokat hajtott végre az előző kormány utolsó heteiben vagy napjaiban, milyen forrásokat különített el - ismerve az okokat - Tállai államtitkár úr, a Pénzügyminisztérium e tekintetben rendelkezésre álló utolsó filléreit is ide csoportosította át (Tállai András: Jóra fogja!), a Mezőkövesdet immár minden oldalról elkerülő út megépítése érdekében, ennek ellenére legutóbb, amikor Mezőkövesden volt egy kihelyezett fórum, elmondtam, hogy ez a kormány, annak ellenére, hogy az előző kormány vállalt rá garanciát, teljesíteni fogja a vállalt kötelezettségét, és meg fogja építeni azt az elkerülő utat is.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me