PAPP JÓZSEF

Full text search

PAPP JÓZSEF
PAPP JÓZSEF (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! Önök azt kérték, hogy vegyük komolyan a módosító javaslatokat. Az a baj, ha a beadója nem veszi őket komolyan, akkor nagyon nehéz komolyan venni őket.
Két dologra szeretném felhívni a figyelmet. Ugyan itt már kikérték maguknak Szabó képviselőtársam családi költségvetési hasonlatát, de nem állom meg, hogy el ne mondjak egy hasonlót azok alapján, ahogy önök beadták a módosító javaslataikat. Forrás nélküli módosító javaslatokat olvastunk a költségvetésben, mert az nem forrás, hogy valamit hetvenszer kiveszünk a költségvetésből. Ha otthon a család készül a karácsonyra, és azt mondják, kellene 50 ezer forint, és a gyerek étkezése havonta 5 ezer forint, akkor a következő hónapban tízszer nem fizetem be a gyerek ebédjét, és már meg is lesz a karácsonyi ajándékra való - hát ilyen nincs! Egyébként pedig azt gondolom, hogy azok, akik nézik és hallgatják a költségvetési vitát, pontosabban értik, mert előttük nincs ott ez a hat kötet.
A másik pedig, amit mondani szeretnék: egyáltalán nem az önkormányzatok komolyan nem vételéről, lenézéséről vagy működéséről van szó, hanem a kormány által nem támogatott címzett támogatások forrás nélküli újbóli beírásáról a módosító javaslatok közé, ami nem alkalmas másra, mint a helyben dolgozó szocialista képviselő politikai támadására, valamint - ami ennél sokkal rosszabb - azoknak az önkormányzatoknak a hitegetésére, amelyek azt hiszik, attól, hogy forrás nélkül módosító javaslatként beírják a beruházásukat a költségvetésbe, lesz rá módjuk, hogy ezt a beruházást meg is valósítsák. Önök pontosan őket csapják be.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me