PÁVA ZOLTÁN

Full text search

PÁVA ZOLTÁN
PÁVA ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Nekem szimpatikus az, amit Gémesi úr elmondott, hogy 10 százalékkal emelni kellene a normatívákat, de a fedezetet egyelőre nem találjuk meg rá.
Azt pedig hadd mondjam el, hogy azok az egyeztetések, amelyeket a koalíciós polgármesterekkel tartanak, természetes dolog, és természetes volt az, hogy az Orbán-kormány idején is megtartották ezeket az egyeztetéseket, amelyekre természetes módon nem hívtak meg bennünket, szocialista polgármestereket. Egyébként nem minden polgármestert hívtak meg most sem ezekre az egyeztetésekre. (Egy hang az ellenzéki oldalról: Túl sokan vagytok, nem tudtak volna mind elmenni.) Így van, sokan vagyunk, bevörösödött az ország.
Hadd mondjam el, hogy négy évvel ezelőtt Pokorni miniszter úr azt mondta, ha csökken a gyereklétszám, akkor be kell zárni óvodákat és iskolákat. Kérem, ezt megértettük. És változatlanul csökken a gyereklétszám, és teljesen mindegy, hogy milyen kormány van hatalmon, a gyereklétszám csökkenését változatlanul az követi, hogy óvodákat és iskolákat kell bezárni. Csak egy példát hadd mondjak: Komlónak van olyan iskolája, ahova húsz évvel ezelőtt 1300 gyerek járt, igaz, két műszakos tanításban, ma pedig 300. És ugyanúgy fenn kell tartanunk, ugyanúgy fűteni kell, világítani kell, takarítani kell, karbantartani kell.
S még egy dolgot hadd mondjak a sporttal kapcsolatban. Kedves Gémesi Gyuri barátomnak hadd mondjam el, nem kell attól félni, hogy az MSZP-t vagy a szocialista frakciót különösebben érdekelné, hogy a MOB elnöke bármilyen politikai szerepet vállalt. Bennünket az érdekel, hogy a magyar olimpiai csapat, a Magyar Olimpiai Bizottság kapja meg azt a támogatást, amit eddig megkapott. Szeretném elmondani, hogy 1,9 milliárdos a MOB támogatása, és pont az új sporttörvény tesz annak érdekében, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság változatlanul a magyar sport egyik alapvető szervezetének van tekintve, továbbra is jelentős állami támogatást kap. Meg vagyok győződve arról, ez az állami támogatás elegendő lesz ahhoz, hogy zavartalan legyen a magyar olimpiai csapat felkészülése, mert azt hiszem, valamennyiünknek ez az érdeke.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me