PÁVA ZOLTÁN

Full text search

PÁVA ZOLTÁN
PÁVA ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Az előbb a sporttámogatással kapcsolatban elhangzott néhány adat. Azóta egész pontos adatokat szereztem a sportminisztériumtól, hadd mondjam ezeket el - Gémesi úr már nincs itt.
2000-ben, az olimpia évében 910 millió forintot kapott a sport, ezen felül 570 millió forint volt az eredményességi jutalom; 2004-re 1 milliárd 843 millió forint a terv, és 750 millióra tervezzük a jutalmat akkor, ha ugyanolyan eredményt érünk el - ha jobbat, akkor természetesen ennél több lesz. A vívás 2003-ban 261 millió forintot, a vízilabda 235 millió forintot kapott, ebben természetesen benne vannak az ösztöndíjak, és a hazai világversenyek - csak azért, hogy teljesen tiszta kép legyen.
A módosító indítványokkal kapcsolatban sokszor elhangzik, hogy mennyire komolyak vagy komolytalanok. Az előbb Molnár Albert már elmondta, hogy a 800 millió forint hogyan lett 27 milliárdos. Hadd mondjam el, hogy az energiakompenzáció kapcsán a 34 milliárd forintból önök 482 milliárdot kívánnak szétosztani.
Egy példa a komolytalanságra: tegnap az idegenforgalmi bizottság ülésén a Fidesz új géniusza, Baranya megyei képviselője négy és fél percig sorolta csaknem ötven képviselőtársának nevét, akik a képviselő úrral együtt jegyezték a módosító indítványt, majd tíz másodperc alatt elintézte, hogy miről is volt szó tartalmában. Higgyék el, hogy ezek után nem lehet teljes egészében komolynak venni ezeket a módosító indítványokat. Hadd figyelmeztessem önöket egy ókori bölcsességgel, amely így szól: „Eltéved az, kinek az út irány, s nem a cél, ahova utat csinál.”
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me