SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Szabó képviselő úr kétperces hozzászólásában egyetlen pozitív momentum volt, hogy - úgy látom - az általános vitát követően elolvasta az Állami Számvevőszéknek a 2004. évi költségvetéshez fűzött tanulmányait.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az viszont méltatlan a 3178 magyar önkormányzattal szemben, hogy ő a saját családi költségvetését emlegeti. Tisztelt képviselőtársam, szeretném a figyelmébe ajánlani az Állami Számvevőszéknek azt a megállapítását, amit a Pénzügyminisztérium és a Belügyminisztérium tárgyalásaiból emelt ki. A Pénzügyminisztérium és a Belügyminisztérium az úgynevezett pozíciópapír aláírásakor még 133,8 milliárd forint többletet javasolt az önkormányzatoknak 2003-ról 2004-re, az önök Belügyminisztériuma pedig - nagyon helyesen - további 116 milliárd forintot tartott jogosnak szintén az önkormányzatok részére 2004-ben. Tisztelt képviselőtársam, ebből 88,9 milliárd forint többlet lett, amikor benyújtották a 2004. évi költségvetést. Egy számtani művelet: vonja ki a 133,8-ból a 88,9-et, kérdezze meg a Belügyminisztériumtól, hogy a 116 milliárd forintot mire szerette volna, és akkor rögtön rájön, hogy nem a Magyar Demokrata Fórum és nem a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség megalapozatlan kéréseiről van szó, kérem tisztelettel, hanem pusztán arról, hogy az önkormányzatokat élni hagyják. Tudja, képviselő úr, az élni és élni hagyni nagyon fontos kérdés.
Abból induljanak ki, amikor 9 százalékot emlegetnek, hogy az önkormányzatok működési kiadásai pusztán 4,1 százalékkal emelkednek, még az önök által jelzett 6 százalékos inflációt sem érik el.
A többit majd a részletes hozzászólásomnál közlöm. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me