SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, a mai napon még sok szó esik az önkormányzatokról. Szeretnék gyorsan idézni néhány mondatot. “A javaslat egyébként a gyermek- és tanulólétszám csökkenésével és túlnyomórészt változatlan fajlagos támogatásokkal számol. Az oktatási ágazatban az ellátott gyermekek számának csökkenése számottevően nem mérsékli a pedagóguslétszám-igényt, mivel a tanév során átszervezésekre a közoktatási törvény előírásai szerint nincs lehetőség, a községek kis létszámú iskoláiban pedig a csoportösszevonások nem megoldhatók. A közoktatási törvény meghatározza a minimálisan szükséges technikai létszámot, amellyel az intézmények jelenleg sem rendelkeznek. Ezen okok miatt a létszámcsökkentéssel kapcsolatos elvárások nem megalapozottak.” - írja az Állami Számvevőszék. Páva képviselő úrnak és képviselőtársaimnak javaslom, hogy nézzék meg ezeket a dolgokat.
A másik: önök azt mondják, hogy forrás nélküli módosító indítványokat nyújtottunk be.
(10.50)
Van egy 2668. számú módosító indítvány, tisztelt képviselőtársaim, amely a kötelező önkormányzati feladatok megvalósítását szolgálja a kistérségi szociális feladatellátás, a gyermekek védelméről szóló törvény, valamint a szociális törvény alapján. Mindösszesen 100 millió forintos többletet kérünk. Az elmúlt évhez képest önök 50 millió forintos csökkentést javasolnak. Az ellentétele is megvan, tisztelt képviselőtársaim. A Magyar Demokrata Fórum elkötelezett Magyarország népességfogyásának megállítása kérdésében. Önök viszont ennek pontosan az ellentetjéről tesznek tanúbizonyságot a költségvetésükben, többek között akkor, amikor a terhességmegszakításra rendelkezésre álló forrásokat évről évre jelentős mértékben növelik.
Egy dolgot kérek, kérem szépen. Önöknek van egy népesedési kormánybiztossága, amelynek az lenne a feladata, hogy Magyarország népességfogyásának megállítására elkészítsen egy hosszú távú koncepciót. Az első lépés az lehet, ha a kötelező önkormányzati feladatokhoz azt a 100 millió forintot, amelyet a terhességmegszakítási többletre kívánnak csoportosítani, ide teszik. Kérem tisztelettel, itt egy módosító indítvány, fogadják ezt el.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me