TÓTH SÁNDOR

Full text search

TÓTH SÁNDOR
TÓTH SÁNDOR (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Lengyel Zoltán és részben Püski András képviselőtársaim is adóteher-növekedésről beszélt, holott erről megítélésem szerint szó sincs, és nem is ez a cél. Az, hogy a fogyasztási adót a regisztrációs adó váltja fel, a lakosság számára semmiféle nagyobb terhet nem jelent, és változást sem. Az adóztatható termékkör ugyanaz marad, az adót a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága veti ki, illetve a kereskedőnél történő vásárlás esetén ezt az adót ugyanúgy, mint a fogyasztási adónál, a kereskedő be fogja fizetni, és adózottan fogja átadni a tulajdonosnak.
(19.50)
Lengyel Zoltán képviselőtársam szerint növekszik az adóteher. Ez nem igaz. Egy Suzuki típusú személygépkocsit 90 ezer forint regisztrációs adó terhel, amely jóval kisebb összeg, mint ennek a fogyasztási adója volt. Hihetetlenül nagy adóteher-növekedés van viszont a nagy teljesítményű és rossz környezetvédelmi kategóriába sorolt autóknál. Szerintem ez inkább igazságos társadalmilag, hogy a kisebb és a közepes kategóriáknál csökkenjen az adóterhelés - és csökkenni is fog -, aki pedig luxuskategóriában és ráadásul a környezetet kevésbé kímélő személygépkocsit vásárol, az fizessen is érte többet.
Én nem tartok ettől. Azt, hogy a fogalommeghatározásnál a 6 ezer kilométer alatt futott személygépkocsi minősül új személygépkocsinak, egy módosító indítvánnyal már korrigáltuk vagy korrigálni igyekszünk a “vagy 6 hónapnál fiatalabb” megjegyzéssel, és akkor az a probléma, amiről Lengyel Zoltán képviselőtársam beszélt, már nem is áll fenn.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me