ARNÓTH SÁNDOR

Full text search

ARNÓTH SÁNDOR
ARNÓTH SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Ugyanazt a gondolatsort szeretném tovább folytatni, amit képviselőtársam kezdett. A nevezetes Lotz Károly-szerződésről még csak két dolgot: mi nem dicsértük soha, egyetlenegy szóval sem Schamschula miniszter urat, amit aláírt, azt a szerződést; de a másik az, hogy a működtetésről szóló szerződés ellen leginkább Suchman miniszter úr tiltakozott annak idején. Tehát jó lenne, hogyha ezt egymás közt rendeznék el, hogy ki mit és mikor ír alá.
A másik dolog pedig az, hogy valóban én úgy érzem, hogy együttműködés vagy egyetértés van, hogy szükség van erre a törvényre. Az is jó, hogyha ezt szervezetté és gyorsabbá teszi, hiszen a négy év, a nyolc év vagy a tizenkét év sok, hiszen én szeretném használni azt az utat, nem pedig úgy akarnám használni, hogy engem vigyenek rajta. Szeretném megélni, hogy egyszer az én szülőföldemre, a Sárrétre kétszer két sávon úgy lehet elmenni, hogy az kényelmes legyen, és ne úgy, mint most a 4-es országúton, amiről szó sincs. Az egész keleti országrész forgalmát a 4-es fő közlekedési útvonal viszi el. Ha még láttak ott botrányt, akkor jöjjenek, nézzenek szét, mondjuk, hétfő reggel - uraim, körülbelül a katasztrófa állapota!
Akkor még nem beszéltem a 42-es útról, arról 42-es útról, ami a 4-es útról a forgalmat viszi le, a Balkán felé, tehát Biharkeresztes és Nagyvárad felé. Na, ha cifrákat akarnak látni, akkor jöhetnek. Vannak olyan útszakaszok, ahol 25 éve nem volt aszfaltozás - 25 éve! Külön kikértem ezeket az anyagokat, ezek még csak meg sincsenek említve. Tehát nagyon kell, hogy gyorsítsuk, nagyon kell, hogy szervezetté tegyük.
Nade, hölgyeim és uraim, ha azzal foglalkozunk, hogy most Schamschula vagy Lotz, ez nagyon vérszegény! Nagyon vérszegény! (Derültség.) Itt önök valóban azért szavaztak le többek között, mert a 800 kilométer nekünk nagyon kell, hiszen ennyit mi nem mertünk bevállalni, és önöké a felelősség ezért. Igaza van, 43 év alatt annyit sikerült csinálnia ennek az országnak, mert ebből a gazdaságból ennyi jön ki. De hát könyörgöm, akkor miért tetszettek ennyit vállalni? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Miért csapták be a népet?
Köszönöm szépen, majd folytatom még ezt. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me