DOMOKOS LÁSZLÓ

Full text search

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Még egyszer fel szeretném hívni a figyelmet, mert úgy látom, nem világos. A tisztelt MSZP-s, SZDSZ-es képviselők nem jelentkeztek be előzetesen írásban egyetlenegy hozzászólásban sem. (Közbekiáltások az MSZP soraiból: És miért baj ez?) Mindig azzal szeretnek foglalkozni, hogy lehetőleg kétpercesekben minél inkább szétverjék a vitát, ne lehessen szakmai keretek között tartani. Ezt szögezzük le egyszer! Ha befejeznék a kétpercezést, talán lehetne folytatni, és még 14 további fideszes vagy MDF-es képviselő szeretné elmondani a véleményét, és ha majd kivárták, utána szívesen kétperceznénk önökkel, ha már önök így döntöttek, hogy nem kívánnak érdemben hozzászólni.
Tóth Sándor vezérszónoklatához azért hadd szóljak ennyiben, hogy sok mindent elmondott, tisztelt vezérszónok úr, csak éppen a Békés megyét leginkább érintő 44-es útról egy szót nem szólt, ezt a megyében elég nehéz lesz majd - mint megyei listán megválasztott képviselőnek - elmagyarázni, hogy hogy véd ön egy olyan előterjesztést, ami a Medgyessy-kormánynak egyetlenegy ígéretét, egyetlenegy gondolatát nem támasztja alá, nem szól róla. Azt gondolom, ez nehéz kérdés lesz, folytatni fogjuk még ezt a vitát hosszan.
De ha már szó van róla, a törvénnyel kapcsolatban mondott néhány jó gondolatot, bizony éppen a legkritikusabb pontokról nem szólt sem a minisztere, sem pedig ön. Például a magántőke bevonásával kapcsolatos gondolatai, amit utána két percekben tovább megosztott velünk, az valami borzasztó közgazdasági problémát jelent az ön fejében, ha ez így van. Elnézést, ha a magyar kormánynak közfeladata autópályát, gyorsforgalmi utat építeni, akkor az közpénzből fog megépülni. Lehet közben magántőkét bevonni, de akkor azt vissza kell fizetni, méghozzá legalább 8 százalékos reálkamattal, ahogy önök ezt teszik, és kellett minden kormánynak is tennie, akár gázművekről volt szó, akár M5-ösről volt szó. Ennek megfelelően sokkal drágább pénzből épül, mint amikor a magyar kormány veszi föl a hitelt. Ezért önök egy sokkal drágább autópálya-építésre tettek javaslatot. Ezt védje meg, kérem!
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me