DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az az érzésem, hogy önök megosztanak, mégpedig megosztanak térségfejlesztésben, felzárkóztatásban érdekelteket és a környezetvédelem képviselőit, és a lelkiismeretük szólal meg önöknek, képviselőtársaim, amikor azt mondják, hogy a közlekedéspolitikai koncepció hol van. Hol van, tisztelt képviselőtársaim? Az eggyel korábbi számon szerepel egyébként, és ha a korrekt gyorsforgalmi közúthálózat-fejlesztésről szeretnénk beszélni - ezt mondom mindannyiuknak -, akkor előbb illett volna tudni, hogy mit szeretnénk, mi a koncepció, mi felé megyünk. Önök ehelyett behoztak egy olyan anyagot, amiről a tetejébe kiderül, hogy nem is ismerik, egyébként ez nem az első eset ebben a Házban, hogy olyanról beszélnek, amiről nem tudnak.
Nos, akkor elmondom önöknek: 9. § (4) bekezdés, amiről szó van, a 4. és az 5. oldalon van. Lehet, hogy eljutottak az oldal aljára és a másik felét nem nézték meg. Nos, akkor szeretném önöknek mondani, hogy nézzék meg.
Kérdezem önöktől és elsősorban öntől, Göndör képviselőtársam: ha ma van egy út, mondjuk, a Szigetközben, és mellette egy kerékpárutat szeretnénk építeni, ami nem gyorsítás, hanem lassítás, ahhoz környezeti hatástanulmány kell.
(11.40)
Tessék mondani, egy egyes számú úthoz, ami településeken megy át, ahol el kell kerülni a településeket, miért is nem kell környezeti hatástanulmány? Miért is nem kell előzetes hatástanulmány? Miért nem kell bevonni az érintetteket az egyeztetésbe? Erről szól ez a paragrafus, tisztelt képviselőtársaim! (Göndör István: Végig kellene olvasni a bekezdést, képviselő úr!) És ha végigolvassa a törvényt... - nyugodtan kiabáljon, túl tudom kiabálni önt. (Derültség az ellenzéki padsorokban.) Ha végigolvassa a törvényt, igen tisztelt képviselőtársam, akkor rá fog jönni, hogy például a kisajátítás milyen elvtelen eljárás, adott esetben a környezetvédelmi hatósággal szemben államérdekre, közérdekre hivatkozva ki lehet sajátítani. Hol van itt a környezetvédelem szerepe? Hol van itt a közlekedési koncepció? Hol van itt a vízi, a vasúti és az egyéb közlekedés, amivel egyébként a térségfejlesztést és a fölzárkóztatást meg lehetne oldani?
Tisztelt Képviselőtársam! Ha ezeket majd idehozzák, és együtt, egy csomagban lehet nézni, akkor azt lehet mondani, hogy Európa felé megyünk. Ez pontosan a fordított irány.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me