DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! A tévében néztem a bizottsági hozzászólásokat és a vezérszónoklatok egy részét, és nagy öröm volt számomra, hogy az alapkérdésben konszenzus látszik a tisztelt Házban, hogy ez a törvény kell, szükséges, és meggyorsíthatja azt az autópálya-programot, amely több nemzetközi kötelezettségen túl Magyarország számára elemi érdek.
Az egy másik kérdés, hogy már jól látszik, vannak árnyalatnyi véleménykülönbségek, van, aki a didaktikai és a szemantikai oldalát vetette fel a törvényjavaslatnak néhány tartalmi kérdésen túl, például Illés Zoltán, voltak mások, akik alapvetően megkérdőjelezték azt, hogy kell-e törvény vagy nem kell törvény.
Én ott tartom fontosnak ezt a szabályozást, hogy eldönt egy több mint tizenhárom éve tartó vitát: kinek mi a dolga abban, hogy autópályák egyáltalán létesüljenek Magyarországon, kinek milyen feladata van abban, hogy milyen ütemben készüljenek az autópályák és a gyorsforgalmi utak. Másik oldalról választ ad ez a törvényjavaslat arra is, ha ezeket a kérdéseket törvénybe iktatjuk, akkor valós garanciák vannak-e arra, hogy ennek a törvénynek a végrehajtása biztossá válik-e.
Úgy gondolom, hogy a kormány szándéka egyértelmű - és majd később folytatjuk -, hogy ebben a törvényjavaslatban olyan vállalás van, amit más kormányok sem kerülhetnek meg, és akkor nincsenek azok a politikai viták, különböző részmegoldások, akár 6-os út fejlesztési tanács, akár más ilyen lobbicsoportok tevékenysége, amelyek egymást előzik a politikánál, a végeredményük pedig eddig nulla volt.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me