DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): (Mikrofon nélkül. - Közbeszólás a Fidesz soraiból: A mikrofont tedd fel!) Lehullott a nagy harcban. Tehát, ahogy ígértem, elnök asszony, az előzőekhez hasonlóan, amikor szóltam, mindig Soltész képviselő úr hozzászólásához szólok. Ez két területet követne a következőkben. Az egyik az autópályák előkészítettsége, és egyáltalán, hogy miért így áll a helyzet.
Ha önök komolyan gondolják, hogy mi nagyot hibáztunk eddig a vállalásban, miért gondolják, hogy az önök vállalása korábban kevesebb volt? Önök azt mondták, olyan dolgokat készítettek elő, köztük az autópálya-programot is, ahol azonnal lehet minden autópályának, gyorsforgalmi útnak folytatása. Nem lehetett! Egy rossz állapotban lévő Nemzeti Autópálya Rt.-t vettünk át, olyan szerződések hiányoztak, akár tervezési, akár bonyolítási; bármilyen előkészítések, környezetvédelemmel kapcsolatos hatástanulmányok megrendelése hiányzott, ami nélkül el sem lehetett kezdeni néhány munkafolyamatot.
Hozzáteszem - hogy ne mindig a sajátunkkal foglalkozzunk -, a 4-es úttal kapcsolatos előkészítés abszolút hiánya jellemző volt az eddigi gondolkodásukra. Ugyanígy a 6-os útnál is meg tudom mutatni azokat a munkarészeket, amelyek hibáztak ahhoz, hogy az érdemi bonyolítás folytatható legyen. Az előkészítés viszont - önök mondták, és akkor már eggyel kisebb a legnagyobb vagy legkisebb közös többszörös - egy fontos fázis, nézzük meg, majd vessük össze annak az anyagnak az alapján, amit Göndör úr mutatott önöknek, hogy hogyan állt az előkészítés szakasza a kormányváltásig, és hogyan gyorsult föl ezek után. Ez is fontos, hogy autópályát lehessen építeni.
A másik ilyen kérdés a környezeti kérdések, amelyekre majd visszatérek. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me