GAÁL GYULA

Full text search

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Három dologra szeretnék reagálni. A képviselő úrék frakciójából következetesen szokták mondani, hogy az előző időszak szabad demokrata-szocialista kormányzása idején kötötték az M5-ös koncessziós szerződést. Szeretném végre lezárni ezt a történetet azzal, hogy nem kell valótlan dolgokat hajtogatni, mert attól, hogy sokszor elmondják, még nem válik igazzá. A szerződésen Schamschula György miniszter aláírása szerepel, és ezt jó lenne végre tudomásul venni. (Moraj a Fidesz soraiban.)
A másik dolog: ön említette, hogy 10-12 év előkészítésre van szükség egy autópálya megépítéséhez, környezetvédelmi tanulmányok, miegymás. Azt csak lábjegyzetben jegyzem meg, hogy amennyiben ez így van, akkor teljesen értelmetlen az önök által szorgalmazott vita állandóan, hogy de hány kilométer autópályát ad át úgy a kormány, hogy ő kezdte el az előkészítést, mert akkor az önök állítása szerint eleve reménytelen, aki nem 12 évig kormányoz folyamatosan, hogy olyan autópályát adjon át, amelyet ő kezdett el előkészíteni.
De nem ez a lényege a dolognak, hanem ön a kőröshegyi völgyhídra tér ki, ami kapcsán csak megjegyzem, hogy éppen azért tartott ilyen sokáig ennek az autópálya-szakasznak az előkészítése, mert erre vonatkozólag a nyomvonal kapcsán rengeteg egyeztetésre volt szükség, és ez az az egyetlen megoldás, ami sokéves előkészítő munka után mindenfajta hatósági engedélyt megszerzett, tehát a környezetvédelmi hatóság támogatását is, rendelkezik környezetvédelmi engedéllyel, és azért ez a változat épül meg, függetlenül - idézőjelben - a bekerülési költségétől, hiszen nyilvánvalóan igen drága.
A harmadik dolog, hogy az 50 milliárd forintos szabálytól azért enged eltérést ez a törvény, hiszen benne szerepel a 3. §-ban az (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy évente be kell számolni a szerződés minden fontos és lényeges körülményéről.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me