GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Elég sokat vártam, hogy reagálhassak az Illés képviselő úr által mondottakra, de örülök, hogy visszafordultunk ebbe a helyzetbe. (Moraj az ellenzéki padsorokban.) Ajánlanám, képviselőtársaim, el kellene ezt olvasni! Lasztovicza képviselő úr csodálatosan visszakiabált: kérem, mi így készültünk rá, mi elhoztuk a határozatokat is, mert igenis, erről akarunk beszélni.
Képviselő Urak! El kellene olvasni önöknek is a törvényjavaslatot, akkor talán nem mondana ilyet Illés képviselő úr, hogy nem létezik. Létezik az 5. §-ban, létezik a 6. §-ban, taxatíve felsorolva, hogy igenis, összeállíttatja az előzetes környezeti tanulmányt, és a tanulmány függvényében, ha indokolt, a 6. § (4) bekezdésében még az is szerepel, hogy a miniszternek rendeletileg módosítania kell a tervezett út nyomvonalát.
Amiért eredetileg szót kértem, képviselő úr - elfogadva, hogy ön és mi is aggódunk a környezetért, amit majd hátrahagyunk az utódainknak, a gyerekeinknek és az unokáinknak -, van egyfajta gazdasági fejlődés. Ezt ön megpróbálta bírálni és kritizálni, én pedig állítom: tudom, hogy a határ mellett élve csak ez az egy lehetőségünk van ahhoz, hogy bekapcsolódjunk az ország vérkeringésébe, a gazdaságba. Ezt lehet nemtetszéssel kifejezni, de ez a valóság. Le kell ülni néhány befektetővel, akinek az első három kérdésében szerepel, hogy hány perc alatt érhető el az önök területe a fővárosból vasúton, közúton, légi közlekedéssel.
Azt gondolom tehát, arról kellene beszélnünk, hogy hogyan, milyen módon alakítsuk úgy a környezetünket, hogy elfogadható és elviselhető legyen.
Egy újabb kétpercesben folytatnám, elnök úr. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me