KÖRÖMI ATTILA

Full text search

KÖRÖMI ATTILA
KÖRÖMI ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Pap János képviselő úrnak teljesen igaza van, láthatóan a koalíciós képviselők arra törekszenek, hogy megosszák a környezetvédelemben felelősen gondolkodókat, a területfejlesztésben felelősen gondolkodókat és azokat, akik az ország egészében is képesek gondolkodni a közúthálózat-fejlesztés területén, és olyan mederbe viszik a vitát, amit egyébként főosztály-vezetői szinten kellene folytatni a minisztériumban, mert az a szándékuk, hogy eltereljék a figyelmet arról, amiről egyébként ez az előterjesztés valójában szól.
Senki ebben a Házban és ebben az országban nincs, aki vitatná, hogy az M0-tól az M9-ig fejleszteni kell, ott, ahol már fejleszteni lehet, mert valahonnan valahova vezetnek az utak. Ennek a lajstromát szedi össze ez a törvényjavaslat, semmi új javaslatot nem ad, nem ad arra javaslatot, amit Pap János képviselő úr mond, hogy az eddig ismert és közmegegyezéssel támogatott, ránk váró útépítéseken túl merre kellene továbbhaladni Magyarországon a közútfejlesztésnek, vasúti fejlesztésnek és a többi. Nem ad rá javaslatot! Miért nem? Mert 800 kilométer autóút, autópálya, gyorsforgalmi út megépítését ígérték önök a kampányban. Pontosan tudják, hogy ennek a 800 kilométeres ígéretnek rengeteg szavazatnyereségét tudták önök elkönyvelni a saját oldalukon, és most benyújtanak egy törvényjavaslatot, amiben azt írják nekünk, hogy 2006-ig fognak átadni - nem fognak átadni, a papíron - 431 kilométer autópályát, autóutat, gyorsforgalmi utat. 2006-ig! Kérdezem: 2004-ig mennyit fognak átadni?
Hadd mondjak önöknek egy önöknek nagyon tetsző viccet: Hofi Géza mondta egyszer, a nagyapjától tanulta, hogy a járdát nem kiharcolni, hanem megépíteni kell. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.) Önök idetettek elénk egy marketing-előterjesztést, ahelyett hogy nekiállnának utat építeni, azt a 800 kilométert (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amit a választási kampányban megígértek erre a ciklusra. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me