KOVÁCS TIBOR

Full text search

KOVÁCS TIBOR
KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Soltész Miklós képviselő úr néhány állítására szeretnék reagálni. Elsőként nem értettem, képviselő úr, hogy melyik kormány erényeként beszél arról, hogy a Medgyessy-kormány figyelembe veszi az előző kormány által megtett előkészületeket. Remélem, arra gondolt, hogy a Medgyessy-kormány az, amely ilyen módon jár el, és nem pedig úgy, mint ahogy azt az előző kormány tette, például az M3-as autópálya építése kapcsán korábban elfogadott nyomvonalakat seperte le egy mozdulattal, és valamiféle politikai érdek mentén próbált meg valamiféle más nyomvonalat kialakítani az M3-as kapcsán.
Említette a képviselő úr, hogy nem folynak autópálya-építkezések Magyarországon. Jelenleg is három helyen folyik építkezés közbeszerzési eljárással, tisztelt képviselő úr, nem olyan módon, mint ahogy azt az előző kormányzat tette.
A finanszírozás kérdéseit feszegetik a képviselő urak leginkább itt a felszólalásaikban, és kérik számon ettől a kormányzattól, azok a képviselők, akik az előző kormányzat idején meg sem említették ezt a parlamentben, nem is tudhattak róla, hiszen ezt a kormány, az egész finanszírozási problémakört kivonta a parlament, illetve a költségvetés ellenőrzési jogosítványai alól, betette a Fejlesztési Bank hatáskörébe, és a parlamenti képviselőknek fogalmuk sem volt arról, hogy egyébként a kormányzat milyen forrásokból, mennyit költ az egyes autópályák építésére, nyilvánvalóan nem közbeszerzési eljárás alapján. Tehát azért érdekes ez, tisztelt képviselő urak, mert az előző ciklusban sokkal inkább jogosak voltak azok a felvetések, amelyeket itt most ezen törvényjavaslat kapcsán mondanak el.
A környezetvédelmi problémákról meg, úgy gondolom, a későbbiekben még lesz lehetőségünk beszélni.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me