LASZTOVICZA JENŐ

Full text search

LASZTOVICZA JENŐ
LASZTOVICZA JENŐ (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Úgy gondolom, hogy ezt a számháborút és bűvészkedést a számokkal, amit a kormánypárti képviselők játszanak velünk már lassan két éve, a választási kampány óta, egyszer azért rendbe kéne tenni. Hiszen önök előtt is rengeteg ismert tényadat állt rendelkezésre pont autópálya-építéssel kapcsolatban is. Önök is tudták, hogy hol folynak autópálya-építések, hol vannak előkészített pályaszakaszok, ahol azonnal lehet folytatni az építkezéseket, és hol kell előkészíteni.
Önök mertek ígérni a választási kampányban 800 kilométer autópályát és gyorsforgalmi utat, ahogy Szalay képviselő úr mondja. Ez egy tisztességes, rendes ajánlat lehetett volna, ha ez be is van tartva - de épp itt van ez a törvénytervezet, ami teljes mértékben leleplezte önöket, hogy becsapták Magyarország választópolgárait!
Nem ez volt az egyetlen eset, amikor önök becsapták az állampolgárokat, hiszen elmondták, hogy nem lesz gázáremelés - már háromszor volt gázáremelés, és január 1-jétől drasztikus gázáremelés lesz. (Göndör István: Melyik törvényről beszélünk?) Ígérték a kis- és középvállalkozások támogatását. Ilyen drasztikus támogatáscsökkenés, mint például az idegenforgalomban volt vagy a kis- és középvállalkozások támogatásánál, ilyen az elmúlt két évben még nem volt!
Göndör Képviselő Úr! Miniszterek ígérték meg bizottsági meghallgatásokon, hogy mi fog történni. (Göndör István, a kezében egy kötetet tartva: Melyik törvényjavaslatról tetszik beszélni?) Pillanat, nem azt tárgyalja most a parlament, elnézést kérek, nem azt tárgyalja most a parlament, amit ön mond! Úgyhogy legyetek szívesek, mutassátok már meg a képviselő úrnak, hogy mit tárgyal a parlament! (Zaj.)
A másik, ami idetartozik: az autópályánál 800 kilométer volt az ígéret, és azt látjuk, hogy talán a fele, ha meglesz. De vissza szeretnék utalni kicsit még régebbre. '94 előtt, amikor Horn exminiszterelnök úr még kampányolt, és háromforintos kenyeret ígérgetett az embereknek (Közbeszólások az MSZP soraiból: Nem igaz! 3,60 volt!), most olvassuk az újságban, hogy január 1-jétől 200 forint lesz a kenyér ára!
Úgy gondolom, hogy itt annyi ígérgetés született már, hogy jó lenne, ha valamit a mostani kormánypárt már betartana. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me