SOLTÉSZ MIKLÓS

Full text search

SOLTÉSZ MIKLÓS
SOLTÉSZ MIKLÓS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Az államtitkár úrnak szeretnék fölolvasni egy mondatot. Önök nyújtották be, az általános indoklásban van benne; csak azért, hogy ne hazudtoljam meg saját magamat sem. (Felmutat egy papírt. Olvassa:) “Mégis egy új közút megépítésének az elhatározása és az útépítés tényleges megkezdése között, ott is legalább 10-12 év telik el.” Nem én mondtam, önök írják le a saját általános indoklásukban. Nem akarom ezzel bántani önöket, csak inkább szeretném, ha elolvasnák a saját beterjesztett anyagukat is.
Kovács Tibor képviselőtársam az M3-as nyomvonalát emlegette. Sajnos nincs itt, nem is tudok rá reagálni.
A kőröshegyi völgyhidat nem mint negatívumot mondtam, csak jelzésként, hogy ha nem nézik meg a környezetvédők, a tájvédők és az útépítők közösen, hogy milyen műszaki megoldás legyen, akkor igenis olyan környezeti károkat lehet okozni, amelyek visszafordíthatatlanok. Nem azt kritizáltam, hogy kőröshegyi völgyhíd lesz, hanem azt mondtam, hogy a kőröshegyi völgyhíd példaként hogyan épül bele és hogyan fog beépülni a magyar tájba.
A 800 kilométerről. Valóban, Toller úr nagyon jól mondta: 800 kilométernyi nem autópályáról beszéltek önök a választási kampány során, hanem gyorsforgalmi útról. Köszönöm szépen ezt az őszinte és végre beismerő vallomást.
(11.00)
Itt pedig 2006-ig nem 800 kilométert tesznek le önök, hanem 375 kilométert, ez a nagy különbség. Végre egy választási ígéret, amiről önök beismerik itt, a Parlament falai között, hogy nem teljesítik.
És szeretnék még egyszer az M5-ösre nagyon röviden visszatérni: Lotz Károly szabad demokrata miniszter volt az, aki aláírta azt a szerződést, aminek következtében évente 5-6-7 milliárdot fizet a magyar állam a magyar adófizetőknek a zsebéből (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) az M5-ös autópálya koncesszorának, csak azért, mert nincs elég haszna az autópályán. (Az elnök ismét csenget.) Önök írták alá ezt a szerződést! (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me