SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR (SZDSZ): Tisztelt Képviselőtársaim! Ugye, itt sorban mindenki felveti, hogy ebből a táblázatból melyik út maradt ki, minek kellene itt szerepelnie, és ezzel szemben nincs itt. Aki úgy gondolja, hogy most négy év alatt, három év alatt be lehet hozni mindazt a hátrányt, amit 43 év alatt magunknak okoztunk, beleértve a '98 és 2000 közötti teljes leállást, az természetesen megvalósíthatatlan dolgokat követel.
Azonban egy dologra szeretném felhívni az önök figyelmét. Ebben a táblázatban csak az adott időszakig átadásra kerülő - átadásra kerülő - szakaszok szerepelnek. Ami előkészítés alatt van, azt ne itt tessék keresni, hanem azt az egyébként mindenki számára hozzáférhető - mert a Határozatok Tárában és a Magyar Közlönyben egyaránt megjelent - 2044/2003. számú kormányhatározatban tessék keresni, és akkor mindjárt választ lehet kapni arra például, ami itt elhangzott, hogy az M8-assal semmi nem történik.
Kérem, aki az elmúlt egy évben autózott, mondjuk, Várpalota, Inota, Csór, Székesfehérvár szakaszon, az ezt egyből cáfolni tudja, hiszen a szélesítések jelentős módon segítették az ottani közlekedést - folytatva az M8-as dolgát. Aki maga elé veszi a táblázatot, az láthatja, hogy abban szerepel, hogy 2006-ig elkészül a dunaújvárosi híd, a föl- és arról levezető szakaszokkal.
Aki pedig kezébe veszi a Határozatok Tárát vagy a Magyar Közlönyt, az idézett kormányhatározatot, az azt látja, hogy 2003 és 2006 között a tervezési és az egyéb előkészítési munkák megkezdődtek és folytatódnak, az M8-as autóút (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Rábafüzes-Veszprém, Veszprém-Dunaújváros, Dunavecse-Szolnok szakaszán. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) No kérem, akkor arról kell beszélnünk, hogy nem innen hiányzik, hanem…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me