TÓTH SÁNDOR

Full text search

TÓTH SÁNDOR
TÓTH SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Soltész Miklós képviselőtársam a környezetvédelmi szempontok figyelembevételére hívta fel a figyelmünket. Én azt szeretném erősíteni önökben és minden egyes környezetvédőben, hogy igenis figyelembe kell venni és figyelembe is fogjuk venni a környezetvédelmi szempontokat, de súlyának és arányának megfelelően.
Elhangzott a kőröshegyi völgyhíd mint példa. Valóban, itt a környezetvédelmi szempontok döntő mértékben befolyásolták azt, hogy hol húzódjon ennek az autópályának a nyomvonala, és ez ezáltal mérhetetlenül sokba is kerül. Nem tudom, hogy mennyire igazak a számok, de 4-4,2 milliárd/kilométer autópályadíjról lehet hallani ezen a szakaszon, és ennek döntő része az, hogy a környezetvédelmi szempontok figyelembe lettek véve. De teljesen fölösleges ott négyéves környezetvédelmi hatástanulmányokat végezni, ahol már meglévő útvonalhálózatra épül rá egy gyorsforgalmi út vagy autópálya továbbépítése.
Sokszor olyan kérdésre is várjuk a választ a környezetvédelmi hatóságtól, amit ha fölteszünk hétfőn, lehet, hogy már szerdán vagy csütörtökön meg lehetne válaszolni, teljesen fölösleges ezt évekig húzni. Ez a törvényjavaslat a gyorsításról szól. A gyorsításról, hogy a hatósági eljárások és a környezetvédelmi hatástanulmányok is ésszerű keretek és ésszerű időkorlátok közé legyenek szorítva.
Az M5-össel kapcsolatban nem tudom megállni azt, hogy elmondjam: ezt az autópálya-koncessziót Schamschula György úr készítette elő, az ő neve szerepel az aláírások helyén. Az más kérdés, hogy a mi kormányunk is és az önök kormánya is sokat kínlódott azzal, hogy ebből a merev szerződésből hogyan tudjunk kibontakozni.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me