DOMOKOS LÁSZLÓ

Full text search

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen. Sajnos, Göndör István szavai elkeserítőek, hiszen amivel most a jegybankelnök legutolsó hónapokban való szereplését minősítette, az rávilágít arra, hogy egy újabb támadás készül, és ennek különösen a kormányzati gazdaságpolitikát érintő kritikai részét nem tudja még egy független szervezettől sem elfogadni, sőt rögtön ezt politikai színezettel minősíti is. És ezért hívtam fel a figyelmet arra, pont ezen érzések miatt, hogy ne piszkáljanak bele a tisztelt képviselő urak az ilyen jellegű csábításnak engedve abba, ami valóban a bevételek növelését célozza, mert legyünk tisztában azzal, hogy a magyar költségvetésben, az adópolitikában épp a legutolsó, mostani törvények vitájánál, amit ma újból benyújtottak a jövedéki törvénynél is, mindegyik további adónövelő tételeket szolgál.
De visszatérve, én nem akarok más törvényre áttérni, a Nemzeti Bankról szóló törvény tekintetében az osztalékfizetéssel kapcsolatban, ami egy kiszámítható automatizmust és semleges befizetési pozíciót jelentett, önök megfordították, azt mondták, a költségvetés szempontjai kívánnak stabilitást, értsd: jó előre kiszámítható nemzeti banki osztalékot vár el ez a törvény, megteremti a feltételeit annak, hogy ne egy előre kiszámítható rendszerben lehessen fizetni, hanem úgy, ahogy a kormányt képviselő pénzügyminiszter majd a Nemzeti Banknak a közgyűlésén képviseli.
Kérem, ne tegyék ezt, mert drága árat fognak fizetni. Nem a parlamentben kell majd a vitát lefolytatni, hanem a pénzpiac fogja csúnyán büntetni, ha a magyar gazdaságpolitika a monetáris politikát piszkálja, babrálja, ahelyett, hogy a gazdaságpolitika valódi problémáival és a versenyképesség valódi problémáival foglalkozna.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me