DR. LATORCAI JÁNOS

Full text search

DR. LATORCAI JÁNOS
DR. LATORCAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Őszintén szólva nem értem, hogy kormánypárti képviselőtársaim miért mondják azt, hogy bármi, ami itt elhangzott, nem ehhez a törvényjavaslathoz kapcsolódik, hiszen az általános vita az a fórum, ahol arról is kell beszélni, hogy milyen hatása várható majd a törvénynek, amikor megszületik és működni fog.
Arról is kell beszélni, hogy mik azok a módosítások, amelyek jobbá tennék működését vagy legalábbis véleményünk szerint jobbá teszik, de arról is kell szólni, hogy mi az, ami ebből a törvényből kimaradt.
Domokos László képviselőtársam jelezte a kronológiai fejlődés sorában, történeti visszatekintésében - de csak 2002-ig ment vissza -, hogy milyen változások születtek. Én már említettem az első kétperces hozzászólásomban, hogy megítélésem szerint szükséges lett volna, hogy ezt a törvénytervezetet lássa az EU és az Európai Központi Bank, hogy mondjanak róla véleményt, mert olyan alapvető dolgok kimaradtak belőle, amelyeket célszerű lett volna most beletenni, mint a Magyar Nemzeti Bank jegyzett tőkéjének törvényben rögzítése, amely európai gyakorlat, és amely az Európai Monetáris Unió szempontjából szükséges; vagy éppenséggel törvényben rögzíteni a Nemzeti Bank rendeletalkotási jogát, hiszen csak akkor fogja tudni ellátni az elkövetkező időszakban az európai joggyakorlathoz illeszkedően azt a feladatot, amely szükséges.
Azt hiszem, hogy ezek, ámbár éppenséggel nincsenek a törvényben, tehát valaki fogalmazhatná úgy, hogy ezek nem a törvényről szólnak, de könyörgöm, mikor lehet ezt elmondani, ha nem most. Talán meg is kérdezem az államtitkár urat, mert a bizottsági vitában sem kaptunk ezekre a kérdésekre választ, hogy ő tudna-e erre vonatkozóan valamit mondani, hogy miért került ki ez a Pénzügyminisztérium figyelő tekintete alól. Valóban arra gondolnak, hogy majd a jövő év folyamán egy újabb módosítás során ezt beleteszik?
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me