GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A törvényjavaslatnak az egyik szándéka - amiről önök is itt a kétpercesekben beszélnek - a fiskális és a monetáris politikának az összhangját megteremteni. És ahogy a hozzászólásaikban elmondták, azért minden körülmények között a jegybank nem függetlenítheti magát a magyar gazdaságtól.
Én ezért szeretném az önök figyelmébe ajánlani azt, hogy gondolják végig, lehet így, mint ahogy most történik, hisztériát csinálni, hogy a magánembereknél mit okoz átváltásilag, de hány milliárdot emelt ki a magyar vállalkozók zsebéből, akik exportra termeltek. Nemcsak őket, hanem sokat közülük egyenesen a padlóra küldött az az árfolyam-politika, amit 2002 után a jegybank folytatott, és ezt így nem lehetett tovább folytatni, kedves Domokos képviselő úr.
Azt gondolom - amit Szabó Zoltán elmondott -, a statisztikák már igazolják, hogy jó irányba történt a lépés, mert az export nemcsak hogy növekszik, dinamikusan növekszik, tehát a vállalkozók számára is. Az, amiről önök a másik oldalon beszélnek, hogy a gazdaságnak igenis meg kell mozdulni, kell, hogy a gazdaság versenyképes legyen, kell, hogy némi védőernyőt tartsunk a gazdaság fölé, azt ezzel a folyamattal lehet megoldani. Ebben a jegybanknak igenis részt kell venni.
A felügyelőbizottság kérdésében is szívesen részt veszek a vitában, de azt gondolom, hogy hosszú éveken keresztül ez sikeresen működött. Tehát ha visszamegyünk, és kronológiában összefoglaljuk a dolgokat, akkor azért talán tessenek végiggondolni, hogy ezt Járai Zsigmond emelte ki a jegybanktörvényből, egész addig ez tökéletesen működött.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me