SZABÓ LAJOS

Full text search

SZABÓ LAJOS
SZABÓ LAJOS, a költségvetési és pénzügyi bizottság alelnöke, a bizottság előadója: Köszönöm a szót. Elnök Úr! Államtitkár Úr! Képviselőtársaim! A költségvetési bizottság a múlt heti ülésén megtárgyalta a törvényjavaslatot. A jelenlévők többsége kifejtette azt a véleményét, hogy egyetért az e törvényjavaslatban megfogalmazott célokkal, így támogatja, hogy folytatódjék az a jogharmonizációs folyamat, amely eddig történt, és elfogadja a törvénytervezetben foglalt jogharmonizációs lépéseket.
Örömmel vette tudomásul a többség, hogy a törvényjavaslatban teljesítésre kerül az alkotmánybírósági határozat, és e törvényjavaslat elfogadásával megszűnik az a mulasztásos alkotmánysértés, amelyben e hiányosságok miatt ma a parlament van.
Örömmel üdvözöltük azt, hogy a törvényjavaslatban átvezetésre kerülnek az ÁSZ jelentésében foglaltak, és ez a rész az ÁSZ teljes egyetértésével valósul meg a törvényjavaslat elfogadása esetén. Támogatta a törvényjavaslatnak azt a részét is a bizottsági többség, amely a Gt. és az MNB-törvény közötti ellentétek feloldására irányul.
A bizottsági többség tudomásul vette azt, hogy a jogharmonizációs folyamatokat nem zárja le és nem rendezi a törvényjavaslat teljességében, ezért tudomásul vettük, hogy a következő parlamenti ülésszakon még az EU jogharmonizációs kérdéseiről egy másik törvényjavaslat keretén belül tárgyalnunk kell.
Mindezek alapján a költségvetési bizottság többsége a törvényjavaslatot általános vitára alkalmasnak tartotta, és a Háznak elfogadásra ajánlja.
Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me