FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A szocialisták privatizációjától ments meg, uram, minket! (Dr. László Csaba nevet.) Lassan most már ez a hangulat érezhető országszerte, hiszen az önök által jól ismert, Horn-kormány alatti privatizáció, amelynek következtében az erőműveket, a villamosenergia-rendszert, a gázszektort eladták, a teljes magyar lakosságot mind a mai napig sújtja, és beláthatatlan ideig sújtani is fogja. Az önök által ismert technika még egyetlenegy alkalommal jóra nem vezetett. Az önök által a múlt évben elkezdett kórház-privatizációt ez évben befejezték, törvényi szintre emelték, a kisemberek ellen irányul. Megkülönböztetett ellátásban lesz része mindazoknak, akik egy magánkórházba fognak bekerülni, mert nem fogják tudni megfizetni az emelt szintű ellátást.
Önök elkezdték a tankönyvkiadó privatizálását, az utolsó, száz százalékban magyar kézben lévő, állami tulajdonban lévő tankönyvkiadóét, amellyel rászabadítják a versenyt a családokra (Kuncze Gábor közbeszól.), hiszen egy olyan áremelkedés várható, amellyel szemben nem tudnak védekezni a családok. Kuncze Gábor bármennyire bekiabálva is más véleményen van, majd biztosan el fogja tudni ő is mondani. (Kuncze Gábor: Így van!)
Ami viszont a nyári sikersztorit illeti, a Postabank privatizációját, kérem szépen, ott először is 50 milliárdos a mínusz, mert az önök által tönkretett Postabankot az előző polgári kormánynak mintegy 150 milliárd forintért kellett rendbe hozni. Miután rendbe hoztuk, önök most eladták mintegy 100 milliárd forintért - itt 50 milliárd a mínusz -, és a múlt heti jelentés arról szól, hogy a Postabank már 1 milliárd forint fölötti nyereséget képes produkálni. Önök egy nyereséges állami bankot adtak el, ez nyilvánvaló.
(13.10)
Ami ezek után következik, az a szerencsejáték privatizációja, ami sajnálatos módon soha nem látott mértékű kizsákmányolása lesz a magyar államnak. Nincs még egy olyan ország (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amelyik a szerencsejátékát, az ezt szervező céget eladta volna.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me